/ Haber / Milli Takım / U19 MİLLİ TAKIMIMIZIN AVRUPA ŞAMPİYONASI RAKİPLERİ BELLİ OLDU

U19 MİLLİ TAKIMIMIZIN AVRUPA ŞAMPİYONASI RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Kulübümüzün bünyesindeki sporcularımızın da forma giydiği U19 Milli Takımımızın UEFA Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri belli oldu. U19 Milli Takımımız, B Grubu'nda Danimarka, Fransa ve İspanya ile eşleşti.


UEFA Avrupa U19 Şampiyonası'nda ev sahibi Kuzey İrlanda ve Türkiye ile birlikte İtalya, İspanya, Fransa, Norveç, Ukrayna ve Danimarka mücadele edecek. Turnuvada grup maçları 15-22 Temmuz tarihleri arasında Seaview Stadium ve Inver Park'ta oynanacak. Gruplarında ilk iki sıraya giren toplam 4 takım yarı finale yükselecek. Gruplarını üçüncü bitiren takımlar FIFA U20 Dünya Kupası için play-off maçı oynayacak. Avrupa Şampiyonası'ndan 5 ülke Dünya Şampiyonası vizesi almış olacak. 25 Temmuz'da oynanacak yarı finallerde, tek maçlı eleme sistemine göre finalistler belli olacak. 2024 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası'nın finali 28 Temmuz'da National Football Stadium at Windsor Park'ta oynanacak.

UEFA AVRUPA U19 ŞAMPİYONASI’NDA FORMA GİYMESİ MUHTEMEL FUTBOLCULARIMIZ

A Takım oyuncularımızdan Mert Furkan Bayram. Arif Şimşir, Hasan Berat Kayalı ve Furkan Yöntem, U19 Milli Takımımızın gruplarda oynadığı maçlarda forma giymişti. Aday kadroya davet edilecek oyuncularımıza ve millilerimize şimdiden başarılar diliyoruz.