/ Haber / A-Takım / “GELECEK SEZONA DAHA GÜÇLÜ BAŞLAYACAĞIZ”

“GELECEK SEZONA DAHA GÜÇLÜ BAŞLAYACAĞIZ”

A Takım Sportif Direktörümüz Murat Korkmaz, sezonun değerlendirmesinin yanı sıra yeni sezon planlarımızla ilgili Altınordu TV’ye açıklamalarda bulundu.


Ligin bitmesine iki hafta kala ligde kalmayı garantilediklerini belirten Korkmaz, “Bizim için zor bir sezon geçti. Bu ligi tanımıyorduk ve tecrübe edindik. Sezon başında hedeflerimiz farklıydı. Ligde kalmayı matematiksel olarak iki hafta kala garantiledik. Artık gelecek sezonun planlamasını yapıyoruz. Gelecek sezona daha güçlü başlayacağız” diye konuştu.
Bu sezon içinde Öz Kaynak Sistemimizden yetişen oyuncularımızın A Takımımızda forma giydiğine vurgu yapan Sportif Direktörümüz Murat Korkmaz, “Maçlarımızı %76 ÖKS sisteminde yetişen oyuncularımızla oynadık. Bu derece tabi ki çok önemli. Bu ortalamayı yakalayabilmek için gece gündüz çalıştık. Tabiki futbolu takip eden kişiler 90 dakika sonrasında sonuç görmek istiyor. Bizim taraftarlarımız da kulübümüzün yapısını bildikleri için genç oyuncularımıza sabır gösterdiler. Keşke diğer takımlar da böyle yapsa kendi evlatlarına yatırım yapsa da bu kadar transfere para harcanmasa. Bu paralar gençlerimiz için harcanabilse” dedi.
A Takım ile Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) arasında uyumun yüksek olduğunu dile getiren Sportif Direktörümüz Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler aynı yerleşkede antrenman ve kamp yapıyoruz. U19 maçlarımızı teknik ekibimiz de yerinde izledi. Yarın Altınordu U19 Takımımızın Boluspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmayı yerinde izleyeceğiz. Akademimizden yetişen pırıl pırıl gençlerimiz var. Onları A Takımımıza bekliyoruz. Bu çocuklarımızı önce kendi A takımımıza sonra da dünya futboluna kazandırmak istiyoruz. Kulüp olarak hiçbir zaman sonuç odaklı düşünmedik. Gelişim odaklı düşünüyoruz. Çocukların gelişmesi, üst liglerde oynaması öyle kısa süreler içinde olmuyor. Biraz zaman gerekiyor. Bu sezon başında da biz bunun sonuçlarını yaşadık. Oluşturduğumuz kadroya baktığınız zaman Hasan Berat Kayalı, Furkan Yöntem, İlkan Sever, Mert Furkan, Ege Arslan gibi bir çok oyuncumuz ilk kez bu sezon A Takımda ve maçlara ilk 11’de başladılar. Uyum sürecimizin biraz uzun süreceğini düşünemedik. Yine de fazla stres yapmadık. İkinci yarıda ortaya koyduğumuz futbolla herkesten takdir aldık” diye konuştu.

HİÇBİR MAÇTA EZİLMEDİK

Sezon başından beri genç kadro ile mücadele etmelerine rağmen hiçbir maçta rakibe karşı ezilmediklerini vurgu yapan Korkmaz, “Sezonun ilk yarısında puan olarak biraz aşağılarda yer aldık. İkinci yarı muhteşem bir ivme yakaladık. Bazı maçlarda bile rakip hocalar “Bu kadar iyi oynamanıza rağmen bulunduğunuz yeri hak etmiyorsunuz.”dedi. Hiçbir maçta rakiplerimize karşı asla ezilmedik. Birçok maçımızı da son dakikalarda yediğimiz gollerle kaybettik. Kalan iki maçımızda artık rahatız. Oyuncularımızın üzerindeki stres de kalktı. İki maçı da iyi şekilde tamamlayıp sezonu bitirmek istiyoruz” dedi.
Korkmaz, Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın da kendilerine her zaman inandığını ve güvendiğini belirterek, “Başkanımızın vereceği kararlar doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.